TÜRK BALIKÇI GEMİSİ "MANİSA" SUYA İNDİ

Köksal Toptan, dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ilk kaynağını yaptığı, Türk-Maritime tarafından Cezayir'de inşa edilen ''Manisa'' adlı balıkçı gemisinin suya indirilmesi törenine  katıldı.

Başka ülkelere örnek gösterilecek Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin, karşılıklı yardımlaşma ve yatırımlarla geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Toptan, iki ülke arasında yatırım yapılacak alanların başında denizcilik ve deniz inşa sektörünün geldiğini belirtti.

Toptan, Türkiye'nin küçük ve orta ölçekli gemi inşasında dünyanın 4. ülkesi olduğuna dikkati çekerek, Türk tersanelerinin, alınan siparişler nedeniyle 2014'e kadar dolu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı da Türkiye ile Cezayir'in, ortak bir tarihi ve kültürü paylaştığına işaret etti.

Bigalı, Türkiye'nin, ekonomisi gelişmiş, halkı müreffeh bir Cezayir görmek istediğini belirterek, ''Türkiye, Cezayir için herhangi bir ülke değil, Cezayir de Türkiye için herhangi bir ülke değil'' dedi.

Konuşmaların ardından kaptan köşküne geçen ve ''Vira bismillah'' diyen Toptan, kontağı açarak, gemiyi hizmete aldı. (A.A)

Editör: TE Bilişim