Trol ile yasa dışı avcılığa ceza

KUŞADASI’nda Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı sahil güvenlik botu görevlileri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından yasa dışı olarak trol ile balık avladıkları belirlenen teknelere ceza uygulandı.

Geçen 25 Mart’ta, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı botu ve Kuşadası İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından, yasa dışı balık avcılığına yönelik karadan ve denizden ortak denetim yapıldı. Dilek Geçidi Mevkii’nde yasak sahada şebeke yöntemiyle trol avcılığı yapan 2 tekne tespit edildi. Teknelerde bulunan 4 kişiye, yasak sahada dip trolü ile su ürünleri avcılığı yapmak, gemiler ve gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat tezkeresi bulunmamaktan, toplam 41 bin 476 TL idari para cezası uygulandı.

Kuşadası bölgesinde Mart ayı içerisinde yasa dışı trol avcılığı yaparken yakalanan 8 kişiye toplam 59 bin 420 TL idari para cezası uygulandı. Ege Denizi’nde ise trol avcılığına muhalefetten 2016 yılı içerisinde 24 kişi ve tekneye 136 bin 192 TL idari para cezası kesildiği belirtildi. Trol avcılığı, dünyada en çok kullanılan metotlarından biri olmakla birlikte, ağ göz açıklığı veya sakıncalı bölgelerde avcılık gibi en ufak sapmalarda bile tahrip gücü çok yüksek bir araç haline geliyor.

Şebeke trolü, genel olarak zaman ve yer yasaklarına ek olarak özellikle trol avcılığına izin verilmemiş deniz araçları (12 metreden küçük balıkçı tekneleri, özel tekneler, servis motorları) ile yapılıyor.
Editör: TE Bilişim