TRABZONLU BALIKÇI Güvenilir Casino Siteleri BALIĞA HAZIR!

Balıkçılar, yeni sezon için hazırlıklarını tamamladı. 120 günlük av yasağının ardından 1 Eylül'de denize açılacak olan balıkçılar, yeni sezondan oldukça umutlu.

Trabzon'da 50'si büyük 140 kadar da küçük balıkçı teknesi bulunurken balıkçılar, yeni sezona palumut balığı avıyla başlayacak olmanın heyecanını yaşıyor. Bu balığın beklenenden önce görülmesini bolluk olarak değerlendiren balıkçılar, yeni sezonun önceki sezondan bereketli geçeceğine inandıklarını ifade ederlerken, ağlara da son rötuşları yapıyor.

 Büyük balıkçı tekneleri 120 günlük yasağın ardından bakım ve onarım işleri tamamlanarak denize indirilirken, 25 yıldır balıkçılıkla uğraşan Zafer Erkaya, bazı sıkıntılarının bulunmasına rağmen yeni sezona hazır olduklarını söyledi. Erkaya, Karadeniz'de bu yıl avlanmanın bereketli geçeceğine inandıklarını belirterek, "Palamut avıyla yeni sezona merhaba diyeceğiz. Balıkçılar olarak bu konuda hazırlıklarımız son safhaya geldi. Bazı sıkıntılarımız olmasına rağmen Eylül'de denize açılacağız" dedi.

Öte yandan, Trabzon'da küçük balıkçı teknelerine verilen kayık ruhsatların dondurulduğu belirtildi. Sadece amatör kayık teknelerine ruhsat verilirken, Trabzon Faroz Balıkçı Barınağına kayıtlı 140 kadar küçük balıkçı teknesinin bulunduğu ifade edildi.

(İHA)

Editör: TE Bilişim