Tekirdağlı balıkçılar, lodos nedeniyle denize açılamadı

Balıkçı İdris Şeremet, Tekirdağ balıkçı barınağında AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına öncesi yetkili kurumların denize açılacak balıkçılara telsizlerle anons yaptığını ve balıkçıların da lodosun başladığı gece saatlerinde limana gelerek teknelerini bağladıklarını kaydetti.

Meteoroloji verilerine göre, lodosun gece saatlerinde kentte etkisini daha da artıracağını, bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Şeremet, şunları söyledi:

"Bu akşam da çıkamayacağız denize maalesef. Çalışmamız gereken zamanlarda bu tür havalar bizi çok etkiliyor. Bu durumun fiyatlara da etkisi olacak. Şimdi denizde çinakop, sarıkanat başlamıştı, bir şeyler tutuyorduk ama şimdi de havalar başladı. İnşallah bu gece etkisini kaybeder de yarın çıkar avlanmamıza devam ederiz. Şimdi hava estiği için 10 liralık balık,  20 lira olacak. Bu durumda da vatandaş istediği gibi balık yiyemeyecek."

Poyraz, karayel estiği zaman denizlerde daha çok bereket olduğunu aktaran Şeremet, lodostan sonra ise denizin "kuruduğunu" sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim