Su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı, 2 yılda yüzde 64 artarak 1milyar 664 milyon dolara çıktı. Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği YönetimKurulu, sektör ihracatını geliştirme ve sorunları tespit amacı ile kurumlar ve Adana merkezli ihracatçılar arasında sektör toplantısı gerçekleştirildi.

 Toplantının açılışında konuşan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, geçen yıl gerçekleştirilen 151 milyar 861 milyon dolarlık Türkiye geneli ihracatının içinde, 1 milyar 664 milyon dolarlık su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının ilk bakışta oldukça az gelebileceğini, ancak son üç yıllık sektörümüzün ihracat trendine bakılacak olursa, kendilerini çok gururlandıran bir tablonun karşılarına çıktığını söyledi.

Yamanyılmaz, “2010 yılında 962 milyon dolar olan ihracatımız, 2011’de %47 artarak 1 milyar 421 milyon dolara, 2012 yılında ise yüzde 17 artarak 1 milyar 664 milyon dolara çıktı. Bu tablo içerisinde en büyük gururumuz, Türkiye ihracat artış ortalamasını 255 milyon dolarlıkihracatla bir önceki yıla göre yüzde 33’lük yükselişle üçe katlayan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracatıdır” dedi. Akdeniz İhracatçı Birlikleri sektör sorumlusu Nurettin Barutçu ise geçen yıl Adana’nın bir önceki yıla göre değer bazında yüzde 88’lik bir ihracat artışı gösterdiğini belirterek, “Birliğimizin 2012’de gerçekleştirdiği yüzde 33’lük ihracat artışının ana lokomotifi Adana oldu. Birliğimizin ilk üç büyük ihracatçısı da Adana merkezli Garip Tavukçuluk Gıda ve Yem San. Tic. AŞ, Akyem Adana Yem Yağ Biodizel Tar.ve San. Tic. AŞ, ve Pilyem Gıda Tarım San. ve Tic. AŞ’dir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim