Şimdi Bereket Sırası Kefalda

Karadeniz'de hamsi ve istavritin ardından kefal bereketi yaşanıyor.

Zonguldak limanının 50 metre açıklarında ağlara takılan yaklaşık 5 tonluk kefal, balıkçıları sevindirdi. Canlı kefallerin zıplamasıyla ilginç görüntüler oluştu, bazı genç balıkçılar eline aldığı kefalleri, "Titreşimli telefon bu!" diye espri yaparak sevinç gösterisinde bulundu. Zonguldaklı balıkçılar, kefalleri torbası 5 YTL'den sattı.

Karadeniz'de, 1 eylülde av yasağının kalkmasıyla bereketli bir sezon geçiren balıkçılar, hamsi ve istavritin ardından şimdi de kefal bolluğuyla seviniyor. Karadeniz'e istavrit avı için açılan Zonguldaklı balıkçılar, umduğunu bulamadı. Geri dönen balıkçı teknesi, Zonguldak'ın 50 metre açıklarında büyük bir kefal sürüsüyle karşılaştı. Hemen ağlarını atan balıkçılar, uzun uğraşlar sonucunda yaklaşık 5 ton kefal yakaladılar.

Karadeniz'de 25 yıldır balıkçılık yapan 44 yaşındaki Turan Karadeniz, bu yıl bereketli bir sezon yaşadıklarını belirterek, "Bu yıl balık bol çıkıyor. Palamuttan umduğumuzu bulamadık ama hamsi ve istavrit yüzümüzü güldürdü. İstavrit tutmak için Karadeniz'e açıldık ama elimiz boş dönerken kefal sürüsüyle karşılaştık. Tuttuğumuz kefallerin bir bölümünü kamyonlarla diğer illere gönderdik. Geri kalanları da vatandaşa torbası 5 YTL'den satıyoruz" dedi.

Zonguldak Limanı'na demirleyen balıkçı teknesinden kefalin torbası 5 YTL'den satıldı. Hamsi ve istavrit almak için limanda bekleyen vatandaşlar, kefal alarak evlerine döndüler.

Sabah

Editör: TE Bilişim