ŞARKÖY' DE 300 KİLO AĞIRLIĞINDA KÖPEK BALIĞI YAKALANDI 
 
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, karides avına çıkan balıkçılar, 2,5 metre boyunda, yaklaşık 300 kilo ağırlığında ''pamuk'' cinsi köpek balığı yakaladı.

Vatandaşların yakından inceleyip tanıma fırsatı bulmaları için Şarköy Balıkçı Barınağı'nda asılı olarak tutulan köpek balığı, halkın ilgi odağı oldu.

Bugüne kadar böyle bir balık görmediklerini belirten vatandaşlar, köpek balığıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Şarköylü balıkçı Günay Sangür, yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde algarna ile karides avcılığı yaparken ağlarına köpek balığının takıldığını söyledi.

Algarnadan karides beklerken köpek balığının çıkmasına çok şaşırdıklarını ifade eden Sangür, ''Köpek balığını 5 arkadaşımla tekneye zor taşıdık. Güçlükle Şarköy Balıkçı Barınağı'na getirdiğimiz köpek balığı, çevrede hayretle izlendi. Şimdi köpek balığını herkes görüp incelesin diye barınakta sergiliyoruz'' dedi.

Bu tür balıkların Marmara Denizi'nde çok fazla bulunmadığını belirten Sangür, şöyle konuştu:

''Bu köpek balığının cinsi Pamuk. Daha çok Akdeniz ve Ege'de görülen bu balıklar gemilerin peşine takılarak Çanakkale Boğazı'ndan Marmara Denizi'ne geçiyor. Derin sularda yaşayan bu balıkların Şarköy sahillerine kadar inmesine, demirleyen gemiler neden oluyor.

Olumsuz hava koşullarında Şarköy'e demirleyen şilep ve tankerlerin balıkçılara da çok zararı var. Yemek artıklarını denize döken gemiler bu tür balıkların Şarköy sahillerine kadar gelmesine neden oluyor.

Bir çok arkadaşımız geceleri derin sulara ağ bırakmaktan korkuyor. Çünkü defalarca ağları köpek balıkları tarafından parçalandı.

Ayrıca sahilde demirli bekleyen gemiler gece tüm ışıklarını yaktığından balıklar ışığın olduğu alana toplanıyor. Bu nedenle balığa çıktığımızda elimiz boş ya da köpek balığı yakalayarak dönüyoruz.''
 

 

Editör: TE Bilişim