Rizeli Balıkçılar, Liman İşletmesenden Şikayetçi

Rize'de balıkçı esnafı, Rize Limanı'nı işleten firmanın çalışmalarından memnun kalmadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, Limanın işleten firmanın balıkçılara verdiği sözü tutmadığını iddia ederek "Liman içerisinden verilen hizmetin yeterli olmadığı gibi Limanın içi hurda ve moloz yığınları ile kaplı. Balıkçı esnafının bu şekilde işini yapması çok zor oluyor'' dedi. 


Sorunu çözmek amacıyla Vali Kasım Esen'e ziyaret edeceklerini belirten Kooperatif Başkanı Rakıcı, firmanın kendilerine verdiği sözleri tutmasını isteyeceklerini söyledi.

Liman'da balıkçılık yapan Sami Özkafes ise limana giriş için ücret alınmasına rağmen limanın denetiminin yeterince yapılmadığını savunarak, ''Limana isteyen istediği gibi girebiliyor. Ayrıca balıkçı teknelerinin bulunduğu yerde moloz yığınları ve hurdalar var. Bu sorunların giderilmesini istiyoruz." dedi.

Limandaki diğer balıkçı esnafı da dökülen moloz yığınları nedeniyle araçları ile teknelerinin yanına gitmekte güçlük çektiklerini, bu ve diğer sorunların çözülmesini beklediklerini dile getirdi. (Cihan Haber Ajansı) 

Haberler.Com

Editör: TE Bilişim