Önce İstavrit ile Sardalya geldi

Balık av sezonu başladı. Önceki gece denize açılan tekneler, ilk ürünlerini dün sabah mezata getirdiler. Ereğli Balık Hali’ne ilk gün bol miktarda İstavrit ile Sardalyenın geldiği görüldü.

DALGALI DENİZ

Balık av sezonunun açılışı, olumsuz hava koşulları ile başladı. Gece yarısından itibaren deniz dalgalandı. Balıkçılar, deniz suyunun sıcak olması nedeniyle balıkların dağınık olduğunu, bir de fırtına ve dalga eklenince, ilk günkü avın yetersiz kaldığını söylediler. Mezat’ta Sardalya’nın kasası (22 kg) 25-30 TL’den, İstavritin kasası 100-160 TL’den satıldı. Mezatta, az miktarda dil balığı, turna mezgit, karides de vardı. Her biri 7 kiloluk iki büyük deniz levreği kilosu 50 TL’den alıcı buldu. (Özgür Kocaeli)

Karadeniz'de balık İstanbul'da umut...

Karadeniz ve Ege'de balıkçılar kıyıya memnun dönerken, fırtına nedeniyle umduğunu bulamayan İstanbullu balıkçının ortak düşüncesi ise bu sezon bol balık olacağı yönünde

Balık avı yasağının kalkmasıyla balık tezgâhları şenlendi... Samsun'da balıkçı tekneleri ilk gün kıyıya memnun döndü.

Samsun Su Ürünleri Derneği Başkanı Davut Kıyak ilk gün yakalanan balık miktarından memnun olduklarını ancak asıl av sezonunun, troller için yasağın kalkacağı 15 Eylül'den sonra başlayacağını belirterek, "Mevcut şartlar altında iyi bir başlangıç yapıldı. İstavritin kilosu 5, palamutun tanesi 4 TL'den satılıyor. Bu sene umutluyuz. Özellikle istavrit ve palamutta patlama bekliyoruz" dedi.

İzmir'deki yüzlerce balıkçı da ilk gün avından memnun döndü. 40 yıldır balıkçılık yapan Davut Dinler (50), sezonun hayırlı olmasını dileyerek ilk günün bereketli başladığını ifade etti. Yaklaşık 500 kilo tirsi balığı ile avdan döndüklerini dile getiren Dinler, "İnşallah devamı gelir. Önemli olan devamının gelmesi" dedi.

Balıkları özenle kasalara yerleştiren balıkçılar, limana çektikleri tekneden hale indirdi. Doğu Karadeniz'de "rastgele'' diyerek denize açılan balıkçılar, bol miktarda istavrit yakaladı. Trabzon'da barınaklarından Karadeniz'e açılan balıkçılar, gelişmiş sonar cihazlarıyla yaptıkları kontrollerin ardından ağlarını, denize bıraktılar.

Bol miktarda istavrit ile barbunya, mezgit, izmarit ve lüfer yakalayan balıkçılar, 1-1.5 ay sonra başlayacak olan hamsi avından da umutlu. (Sabah)

 

Editör: TE Bilişim