Oltayla 100 kiloluk yayın balığı yakaladı

KARS’ın Sarıkamış İlçesi yakınından geçen Aras Nehri'nde bir balıkçı, oltayla 100 kilogram ağırlığında ve 2 metre 10 santim uzunluğundaki dev yayın balığı yakaladı.

Ağrılı balıkçı Cevdet Çobankent, avlanmak için bayram öncesi Aras Nehri'ne gitti. Oltasına dev bir balık takılan Çobankent önce heyecanlandı. Büyük bir sabır ve ustalıkla dev balığı kıyıya çekmeyi başaran Cevdet Çobankent, avladığı diğer balıklarla birlikte Ağrı’ya getirdi. Çobankent, balığı parçalara bölüp satmadan önce gösteri yaptı. Dev yayın balığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Balığı yakından inceleyen vatandaşlar, “Balık pazarında bugüne kadar böylesi büyük bir balığı görmedik” dedi.

Yayın balığını güçlükle kıyıya çektiğini belirten Cevdet Çobankent şunları anlattı:

“Balık oltaya takıldığında çekmek istedim ama gelmedi. Arkadaşlarımdan yardım istedim. Yaklaşık 2 saat uğraştıktan sonra kıyıya çıkarabildiğimiz balığı görünce şaşırdık. Daha önce de büyük balıklar yakalamıştım. Ancak bu kadar büyüğünü ilk defa gördüm. Dev yayın balığını tek olarak kimse alamazdı. Bunun için parçalayarak kilosunu 15 YTL’den satacağım.”

 

Editör: TE Bilişim