Balığı ziyan etme!

NTV yavru balıklara sahip çıkıyor... NTV lüfere, hamsiye, tekire, mezgite ve denizin bütün canlılarına sahip çıkıyor, “yavru balıklar avlanmasın” diyor, “Balığı Ziyan Etme” çağrısında bulunuyor.

NTV, 14 Mart’ta başlayacak yeni sosyal sorumluluk projesinde yavru balık avlanmaması, alınmaması ve satılmaması için seferberlik çağrısı yaparken, özel yayınlarıyla bilinçlendirme kampanyası yürütecek. Projeye Greenpeace, Fikir Sahibi Damaklar ve Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği de destek verecek.

Yaklaşık bir ay sürmesi planlanan bu sosyal sorumluluk kampanyası, “Balığın olmadığı bir dünya düşünün” diyen çarpıcı, sarsıcı, rahatsız edici gerçekleri gözönüne seren “Deniz Bitti” (The End of The Line) belgeseli ile sona erecek.

14 Mart’ta başlayacak kampanya sürecinde Vedat Milör “Tadı Damağımda”da balık keyfinden önce, yediği balığı ölçecek. Gülay Afşar, Haftasonu programında bilinçli balık keyfi yapmanın yollarını araştıracak ve konuklarıyla konuşacak. Milgün Cabas ile Herşey’de, Banu Güven Artı’da konunun muhataplarını konuk edecek. 

Yayın aralarında girecek mesajlarla gün boyu kampanya ekranda devam edecek. “Küçük Balık Yoksa Büyük Balık da yok” ve “Denizler, Kayıklar, Mutfaklar Lüfere Hasret Kalmasın” gibi bilgi klipleri,  Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ethem Özgüven’in hazırladığı “Küçük Balıkçının Öyküsü”, Greenpeace belgesellerinden derlemeler,  denizsever ünlülerle hazırlanmış özel klipler bir ay boyunca NTV ekranında olacak.

Mesajlarıyla ekrana gelecek ünlüler arasında Cem Davran, Altan Erkekli, Emre Karayel, Bade İşçil, Kenan Ece, Güven Kıraç, Şebnem Bozoklu gibi isimler yer alacak.

‘YOLUN SONU’ KARANLIK!

Bir aylık maraton özel bir yayınla bitirilecek. Özel yayının en önemli ayaklarının biri ise  “Balığın olmadığı bir dünya düşünün” diyen çarpıcı, sarsıcı, rahatsız edici gerçekleri göz önüne seren “Deniz Bitti” (The End of the Line) belgesel filmi ekrana gelecek. Filmin tartışmaya açtığı en etkileyici soru şüphesiz “Peki bu kadar balık nereye gitti?” sorusu. Cevabı ise çok sarsıcı: “Biz hepsini yedik!”...

 

Editör: TE Bilişim