Mersin'de Balık Çiftliği İsyanı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Bodrum ve yöresindeki sahillerde yarattıkları kirlilik nedeniyle tepki çeken balık çiftliklerinin Mersin sahillerinde kurulması planına karşı turizme yönelen bu ilde de imza kampanyası başlatıldı.
Bakanlığın planı bir süre önce Mersin’de Vali Hüseyin Aksoy ile bakanlık yetkililerinin de katıldığı basına kapalı toplantıda ortaya çıktı.
Toplantıda, ünlü koylara sahip Tisan-Dana Adası’ndan Anamur-Ören sahillerine kadar 8 ayrı bölgede 250’nin üzerinde balık çiftliği kurulması tartışıldı. 320 kilometrelik sahil şeridine sahip Mersin’in şu an rotasını turizme çevirdiğini hatırlatan çevreci örgütler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, balık çiftliklerinin turizmi sekteye uğratacağını savunuyor.
Balık çiftliklerinin kurulma planı üzerine Mersin Sanayici ve İş Adamları (MESİAD) önderliğinde inceleme komisyonu kuruldu. İl merkezi ve ilçelerde sivil toplum kuruluşlarının katıldığı imza kampanyası başlatıldı. MESİAD Başkanı Ali Doğan gelişmeye şu sözlerle tepki gösterdi: 
“Geleceğimizi turizmde görüyoruz. Buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız. Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığının Mersin’e kaydırılmasını kabul etmiyoruz. Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Anamur-Kaledran’dan Hatay-Samandağı’na kadar olan 500 kilometrelik sahilde yaklaşık 350 bin yatak kapasitesiyle 150 bin insanımıza iş kapısı olmaya hazırlanırken, bölgenin balık çiftliklerine feda edilmesine sessiz kalamayız.”   

Milliyet

Editör: TE Bilişim