Mehterli, kemençeli 'Vira Bismillah' dediler
 
2007-2008 yılı balık sezonu başladı. Balıkçılar dün son hazırlıklarını tamamlayarak, sabahın erken saatlerinde ilk seferlerine çıktı.

Sezon açılışı dolayısıyla dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali 'nde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , 'Yeni hükümetimiz, meclisimiz , cumhurbaşkanımız var. Her şey yenilendi. Unutmayın Başbakanımız önemli kararını verirken sizlere sordu, balıkçılara sorarak verdi kararını. İşte balıkçıların kıymetini buradan anlayın' dedi.

Türk balıkçılığının yaptıkları çalışmalar sayesinde bugün dünya altıncısı olduğunu kaydeden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , 'Amacımız Türkiye 'ye balıkçılıkta daha da yukarıya çıkarmak. En ideal, en uygun yeri seçip İstanbul 'da yeni bir hal bu dönem balıkçılarımıza kazandırılacak. Balıktaki KDV orantısızlığını da kaldıracağız' diye konuştu. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker 'in de katıldığı törende mehter takımı mini bir konser verdi, kemençe çalınıp halk oyunları oynandı, konuklara balık ekmek dağıtıldı. Balıkçılara, 'Vira Bismillah ve rastgele' diyen iki bakan, daha sonra bereket için balıkçılarla birlikte dua ettiler. Eker ve Yıldırım, törenden sonra kendilerine ikram edilen balık ekmekleri yerken, balıkçılar da denize açıldı.

Hürriyet


 

Editör: TE Bilişim