Marmara ve Karadeniz'de balık bolluğu

Marmara ve Karadeniz'de avlanan balıkçıların denizden dolu teknelerle dönmesiyle tezgahlar da hareketlendi.

Tezgahlarını dolduran vatandaşlar, balık çeşitleri arasından en çok hamsiye yöneldi. Edirne'de 30 yıldır balık satan Yaşar Kuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara ve Karadeniz'de balık bolluğu yaşandığını söyledi.

Balığın tekneden tezgaha gelene kadar fiyatının arttığını ifade eden Kuş, "Balığın nakliyesi, komisyon parası, işçi paraları derken fiyatlar biraz artıyor. Karadeniz'deki balık bolluğunu tezgahlarda yaşıyoruz. Bolluk olduğu zaman hamsiyi kilogramı 2,5 ya da 5 liraya sattık. Vatandaş hamsiyi tercih ediyor. Zengini, fakiri hamsiye yöneliyor.

Bugün hamsinin kilogramı 10 liradan satılıyor. Hamsi şu anda mevsiminde biraz daha ucuzlarsa hem vatandaş doya doya balık yer hem de bu hareketliliğin sonucunu biz de yaşarız" diye konuştu. Kuş, palamutun kilogramını 30, çipura ve levreği 25, barbunu 15, mezgiti de 30 - 35 liradan sattıklarını ifade etti.

Balıkçı Ferudun Bistiren ise Karadeniz'deki hamsi bereketinin tezgahlara yansımasını beklediklerini söyledi. Balık satışlarında hareketlilik yaşandığını aktaran Bistiren, "Çok güzel çingene palamutumuz var bunların tanesi 4 lira. Süper bir balık, tam zamanı bu balığın. Her keseye uygun balığımız var. Bol bol balık satılıyor" dedi. Vatandaşlardan Recai Küçükhıdır ise hamside bolluk yaşandığını söyledi. Geçen haftalarda hamsinin tezgahlarda az yer aldığını aktaran Küçükhıdır, haftada iki kez ailesiyle balık tükettiğini dile getirdi. Celal Baydar da balığın en sağlıklı yiyeceklerden biri olduğunu belirtti. Baydar, "Balık bolluğu yaşanıyor ancak tezgahtaki fiyatları pek etkilememiş görülüyor. Bu da doğal olarak vatandaşın tercihlerini etkileyebilir.

Ben hamsiyi tercih ettim. Bu mevsimde en sağlıklı balığın Karadeniz hamsisi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim