Gölde avlanan balıklar, Orta Doğu ülkelerine de ihraç ediliyor.

Manyas Gölü son günlerde hayli bereketli.Öyle ki günde yaklaşık 5 ton balık avlanıyor. Yakalanan balıklar arasında yayın balığı, İsrail sazanı ve turna var.

Manyas Salur Su Ürünleri Kooparatifi Başkanı Seyfettin Sezgin, "Balıkçılık güzel, balıkçılık olmasa millet çok zor durumda kalacak. Balık da çıkıyor, bereketli her çeşit balık çıkıyor güzel" dedi.

Çevre ilçelerden alıcı bulan Manyas balıkları Orta Doğu ülkelerine de gönderiliyor.

Seyfettin Sezgin, "Suriye'ye gidiyor, Irak'a gidiyor ve daha güneye doğru birkaç ülkeye gidiyor" diye konuştu.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne bağlı, Manyas Gölü kıyısındaki Bereketli Köyü'nden Kuzey Irak'a sazan balığı ihracatı başladı. Kilosu 1. 15 TL'den 120 ton sazan balığı, Kuzey Irak'a gönderildi.

Bereketli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Engin Altın, Manyas Gölü'nde avlanan sazan balıklarının bundan birkaç yıl öncesine kadar ülke içi ve dışında pazarlanması konusunda problemler yaşadıklarını belirterek, son yıllarda kooperatif bünyesinde yapılan tanıtım ve pazar arayışlarının meyvelerinin vermeye başladığını söyledi.

Haftanın iki günü köylerinden Diyarbakır ve Ankara'ya sazan balığı gönderildiğini kaydeden Altın, ilk yurt dışı bağlantısının Kuzey Irak'a gerçekleştirildiğini ifade etti. Son iki ayda Kuzey Irak'a kilosu 1. 15 TL'den 120 ton sazan balığı gönderildiğini açıklayan Altın, yeni pazar arayışlarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim