Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sahilde balıkçılar için yapacağı yeni balık satış yerinin çalışmalarına başlıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Evi'nde faaliyet gösteren balıkçılar için yeni ve modern balık satış yeri yapmaya hazırlanıyor. Sahil Otoparkı balıkçı lokantalarının karşısına yapılacak olan satış yeri için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
Bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan balık satış yeri Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edilecek. Taşıyıcı olarak çelik malzemenin kullanılacağı satış yeri mimari olarak da göze çarpacak. Satış yerinin otoparkın hemen yanında olması otopark sorununu da ortadan kaldıracak. Aracını otoparka bırak vatandaşlar kısa bir yürümenin ardından satış yerine ulaşarak alışverişlerini yapacaklar.
Zemin ve asma kat şeklinde planlanan yapının taban inşaat alanı 734 metrekare toplan inşaat alanı da 825 metrekare olacak. Yapının içinde 7 adet balık satış bölümü yer alacak. Her bir satış bölümü 70 metrekare alana sahip olacak. Ayrıca satış yerinde 50 metrekarelik engelli tuvalet yer alacak. Mimar Sinan Yaya Köprüsü'nün sahil kısmından inen vatandaşlar yaklaşık 50 metre mesafedeki balık satış yerine kolayca ulaşabilecekler.

Editör: TE Bilişim