İzmir’in Mordoğan Beldesi’nde biraraya gelen çevreciler, balık çiftliklerine karşı eylem yaptı. Balık çiftliklerinin kıyılardan uzaklaştırılmasını isteyen eylemciler, çevre kirliliğinin turizm ile kıyı balıkçılığını olumsuz etkilediğini de savundu.

Balık çiftliklerine yönelik İzmir’de başlayan tepkiler büyüyerek sürüyor. Çeşme’den başlatılan balık çiftliğine karşı eylemin ikincisi, Mordoğan’da yapıldı.

Mordoğan, Karaburun, Balıklıova ve Çeşme’deki sivil toplum örgütleri, Manal Koyu’nda toplanarak, buradan teknelerle balık çiftliklerinin bulunduğu noktalara gitti. Eylemciler, balık çiftliklerinin kıyıdan ve koylardan uzaklaştırılması için slogan attı.

Eyleme katılan Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Çiftlikler 20 25 metreye kadar kıyıya yaklaşıyor. Biz balık çiftlikerinin Türkiye’den kaldırılmasını değil, buradan uzaklaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 20 teknelik bir konvoyun oluşturulduğu eylemde, kornalar çalınarak, balık çiftlikleri protesto edildi. Çeşmeli turizmciler, Çeşme’deki balık çiftlikleri nedeniyle, plajların gözle görülür biçimde kirlendiğini belirterek, yabancı turistlerden bu yönde şikayet aldıklarını da vurguladı.

Çiftliklerin açık denizlerde kurulmaması halinde hem kıyı balıkçılığının hem de turizmin yara alacağını ifade eden vatandaşlar, üniversitelerin su ürünleri bölümlerinden de destek bekliyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim