İskenderun Körfezi'nde balık bolluğu 
 
İskenderun Körfezi'nde etkili yağmurun ardından balık bolluğu yaşanıyor. 
 
Balıkçı barınağının hemen yanındaki balık pazarı esnafı da satışların durgunluğundan yakınarak, kepenk kapatma noktasına geldiklerini ifade ettiler.

Körfez balıkçılığını sahibi Şükrü Onaylı, balığın göze hitap ettiğini belirterek, "Halkımız balığı ne kadar çok görürse o kadar çok alır. Belediye başkanımız bize şehir merkezinde yer göstereceğini söyledi. Ancak ne zaman taşınacağımız belli değil. Bu işler hızlanırsa balıkçılar daha iyi şartlarda halka hizmet verecek." dedi.

Onaylı, "İskenderun Körfezi'nde bu kış balık bolluğu yaşanıyor. Özellikle levrek, çupra, gümüş, lagos ve jumbo karides bolca çıkıyor ancak halkımız da balık kültürü hala zayıf. İnsan sağlığına en yararlı et ürünü olan balığın çok tüketilmesi gerekiyor. Bu bağlamda insanların balığı görmeleri gerekiyor. Vatandaş tezgahta ne kadar çok balık görürse canı o kadar balık çekiyor. Balık fiyatları da uygun." diye konuştu.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Nihat Beyazıt ise balıkçıların avlarının oldukça bereketli geçtiğini ve körfezde balık bolluğu yaşandığı ifade ederek, "İskenderun'lu balıkçılarımız geçtiğimiz yıllarda bir çok olumsuzluklar yaşadılar. İnşallah bu yıl bereketli olacağına inanıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilişim