Hamsi çevre kirliliği yarattı

Sinop’ta, hamsi yükleme işlemlerinin şehir merkezinde kalan liman ve balıkçı barınağında yapılması sonucu çevre kirliliği oluştuğu bildirildi.

Sinop Çevre ve Orman Müdürü Ömer Sayın, Sinop’ta balık avlama sezonunda avlanan hamsilerin kamyonlara yüklenmesi ve bekletilmesi işlemlerinin yapıldığı liman ve balıkçı barınağının şehir merkezinde olması nedeniyle balık suyu ve balık yağının asfalta dökülmesi sonucu çevre kirliliği ile şehir trafik güvenliği ve akışında olumsuzluk yaşandığını söyledi.
 
Hamsi yükleme işlemlerinin şehir merkezinde kalan mevcut liman ve balıkçı barınağında yapılması sonucu kötü koku, atık su ve görüntü gibi çevresel kirlilik oluştuğunu belirten Sayın, “İl Mahalli Çevre Kurulu’nca, yaşanan bu çevresel problemlerin önlenmesi için Samsun DLH İnşaat 2. Bölge Müdürlüğü’nce projelendirilen ilimiz merkez Demirci Köyü yöresinde tersane ve balıkçı barınağının yapımının başlaması hususunda Ulaştırma Bakanlığı’na tavsiyede bulunulmasına oy birliğiyle karar verildi” dedi.

Sayın, yine İl Mahalli Çevre Kurulu’nca alınan karar gereği Sinop’ta yeni bir balıkçı barınağı yapılana kadar hamsinin Sinop Limanı’ndan boşaltılacağını söyledi.

Kaynak: AA
DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim