BALIK ÇİFTLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLECEK 

ANKARA - Barışkan Ünal - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel koyların ''balık çiftliği yatağı veya mezarı'' haline gelmesini istemediklerini belirterek, konuyla ilgili kanun tasarısının yeni yasama yılında TBMM'ye gönderileceğini, sorunun bu yıl sonu gelmeden çözüleceğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Günay, balıkçılığın Türkiye'ye gelir getirdiğini, hatta balığın, turizmin vazgeçemeyeceği tüketim alanlarından biri olduğunu ifade ederek, ''Buna ihtiyacımız var ama biz doğamızın, turizm bölgelerimizin, mavi tur ya da konaklama tesisleri tarafından kullanılan özel koylarımızın bir balık çiftliği yatağı, mezarı olmasını istemiyoruz'' dedi.

Günay, ''her şey dahil'' sisteminden de yakınmaların olduğunu, ancak bazen bunların ''çok abartılı, haksız, gerçekle ilgisi olmayan ve ucuz fiyat söylemleriyle ortaya çıktığını'' kaydetti.

Türkiye'de Akdeniz çanağındaki ''en pahalı'' denilebilecek bazı tesislerin bulunduğunu ve ciddi doluluk yaşadığını ifade eden Günay, ''Turizmde, İspanya, İtalya ve Türkiye gibi büyük ülkeler her keseye hitap etmek zorundadır. Çantasını kapıp, Avrupa'dan çıkan öğrenci de ailesine bir villa tutarak gelip Türkiye'de eğlenmek isteyen de kendi zevk ve anlayışına uygun mekan bulabilmelidir. Bunların ikisi de var Türkiye'de, ikisi de para kazanıyor'' diye konuştu.

Bakan Günay, turizm tahsisleri konusunda çok daha dikkatli, duyarlıyız olduklarını, geleceğe hukuk açısından güvenle bakılabilen bir süreç işletmeye çalıştıklarını söyledi.

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim