GÖLETLERE 130 BİN AYNALI SAZAN

Uşak Tarım İl Müdürlüğü, il genelindeki göletleri balıklandırma çalışması başlattı. Bu kapsamda 130 bin aynalı sazan yavrusu göletlere bırakılırken, göletlerin daha sonra kiralama yöntemiyle balıkçılığa açılacağı bildirildi.

Uşak İl Tarım Müdürü Atilla Arslan, göletlerin büyük bir bölümünün yağmur suyuyla beslendiğini bu yüzden de balık stoklarının az olduğunu söyledi.

Arslan, “Balık stoklarının arttırılması amacıyla 2004 yılında toplam 21 bin adet aynalı sazan yavrusu bırakılan göletlere bu kez, 130 bin yavrunun salındığını söyledi.

Arslan, “Ülke genelinde Bakanlığımızın yeni uygulamaya başladığı bir proje kapsamında, atıl durumda bulunan göletler kiralama yolu Bahsine ile balıkçılığa açılmaktadır. Bu amaçla 15 adet gölete kiralama başvurusu olmuş, bunlardan 1 adedi de kiraya verilerek yarı entansif aynalı sazan yetiştiriciliğine açılmıştır.

Bu suretle hem ilin ekonomisine katma değer sağlanacak, hem istihdam arttırılacak ve hem de göletlerin çevresi düzenlenmek suretiyle halkımızın faydalanacağı önemli mesire yerleri haline getirilecektir” dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim