FOÇALI BALIKÇILARA YAĞMURLARA GELEN BEREKET

İzmir’in Foça ilçesi Uzunada açıklarında balıkçıların ağlarına takılan tirsi balığı sürüsü, yüz güldürdü. Sağanak yağmura rağmen sabahın erken saatlerinde "rastgele" temennileri ile Foça'da denize açılan "Asya 35" isimli 6 metrelik balıkçı teknesi, Uzunada açıklarında ağlarını denize bıraktı. Yağmura rağmen denize açılan balıkçılar Yaşar Balta ve Volkan Çıvgın'ın bıraktığı ağlara tirsi balığı akın etti. Foçalı balıkçılar ağlarının tamamen 'Tirsi' balığı ile dolduğunu görünce bayram yaptı.
 
Yaşar Balta, tirsi balığı ile dolan teknelerini diğer balıkçıların şaşkın bakışları arasında Küçük Deniz Limanı'na getirdi. Balık dolu ağlar yaklaşık iki saatte karaya çekilebildi. Diğer balıkçıların yardımıyla 4 saatte ayıklandı. Kasalarla Foça Balık Hali'ne taşınan balıklar kısa sürede alıcı buldu.
 
Yaşar Balta, yakaladıkları balıkların yağmurun bereketi olduğunu söyledi. Foça balıkçısı olarak çok kötü bir sezon geçirdiklerini belirten Balta, şöyle konuştu: "Bu yıl çok sert geçiyor. Olumsuz hava şartlarından dolayı balığa çok sık çıkamadık. Çıktığımız günlerde de elimiz boş döndük. Bugün Allah yüzümüzü güldürdü. En azından kötü giden sezonda yaramızı sardık. Tüm meslektaşlarımızın da yüzünün gülmesini diliyorum"
 
Kilosu 5 TL'den alıcı bulan tirsi balığının sardalye balığı ile yakın akraba olduğu, Karadeniz'e özgü bir balık olmasına rağmen Marmara ve Akdeniz'de de mevsimine göre çıktığı belirtildi.
 

 

Editör: TE Bilişim