Demir, 2012 yılı teklif çağrısı döneminde, ''Avrupa Birliği LLP Leonardo da Vinci Programı Yenilik Transferi'' (Transfer of Innovation) projeleri kapsamında sunduğu ''Qualification of Vocational Education and Skill Training for Aquaculture Sector in Europe'' (Fishfarm) balıkçılık alanındaki proje, desteklenmeye layık görüldü. 
 
AB Yenilik Transferi Programı'nda bugüne kadar kabul edilen ilk proje olduğunu belirten Demir, projenin üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz ve iki denize kıyısı bulunan Balıkesir için büyük önemi olduğunu dile getirdi. 
 
Projenin Balıkesir'in tanıtımına da katkı sağlayacağını vurgulayan Demir, şunları kaydetti: 
 
''Fishfarm projesi bir yenilik transferi projesi. Başta kafes balıkçılığı ve iç su balıkçılığı olmak üzere açık su balıkçılığında sürdürülebilirlik esasına göre, çevre ve ekolojik dengelerin korunmasını sağlayacak şekilde yapıldı. Bu sektörde görev alan personel ve eğitimcilerin eğitimi amaçlandı. Bunun yanında, alana girdi sağlayan ilaç, yem ve yem katkı sektörü ile yetiştiricilerin organize olmalarını sağlayan balıkçılık birliklerini, kooperatiflerini, politika geliştiricilerini ve bu alanda projede yer alan ortak ülkelerde ve Avrupa'da faaliyet gösteren organizasyonları hedef grup kapsamına alıyor,'' 
 
2 yıl sürecek projenin bedelinin 215 bin 456 avro olarak belirlendiği bildirildi 

Editör: TE Bilişim