Fırtına balık fiyatlarını da vurdu

Marmara Denizi'nde yaşanan fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamayınca balık fiyatları yükseldi.

Kocaeli ve çevresinde hızı saatte 86 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle balıkçılar denize açıklamayınca, İzmit Balık Pazarında balık fiyatları yükseldi.

Dün gece saat 22.00’den itibaren Marmara Denizi ve Karadeniz’de etkile olan fırtına nedeniyle İzmit Körfezi ile Kandıra sahilinde balıkçılar denize açılamadı. Balık az miktarda avlanınca fiyatlar da yükseldi.

İzmit Halk Pazarında balıkçılık yapan Soner Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle Marmara ve Batı Karadenizde balıkçıların denize açılamadığını, bu sebeple pazara gelen balık miktarında düşüş olduğunu belirtti.

Balık fiyatlarının kısmen arttığını ifade eden Üzmez, "Fırtınadan önce balık fiyatları daha uygundu. Bölgedeki balıkçılar denize açılamayınca Kocaeli Balık Haline farklı yerlerden balık geldi. Hem az miktarda av yapılması hem de navlun balık fiyatlarının biraz yükselmesine neden oldu. Tabi bu durum geçici, hava şartlarının düzelmesiyle fiyatlar tekrar normale döner" dedi.

Bu arada, İzmit Balık Pazarında hamsi 4-5, levrek 12-14, çupra 12-14, palamut 15-16, kalkan 10-12, somon 12-15 TL’den satışa sunuldu.

Editör: TE Bilişim