Fethiye açıklarında Akdeniz balinası

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi açıklarında, yaklaşık 13 metre boyunda Akdeniz balinası görüldü. Yelkenliyle bölgede bulunan Alanyalı 2 denizci, balinayı su üzerinde görüntüledi.

Alanya Yelken Kulübü Antrenörü Cemal Özdiyar, deniz tutkunu turizmci Kürşat Bilgin'in yeni satın aldığı ‘Akya’ adlı 12 metrelik yatı Çeşme'den alarak Alanya'ya doğru yola çıktı.

Yat sahibi Kürşat Bilgin ile birlikte yolculuğa devam eden Cemal Özdiyar, Fethiye'nin 13- 14 deniz mili açıklarında büyük bir cismin su üzerinde hareket ettiğini gördü ve yatla birlikte cismin olduğu bölgeye gitti. Suyun üzerindeki canlının yaklaşık 13 metre boyunda bir Akdeniz balinası olduğunu fark eden Cemal Özdiyar yanlarında taşıdıkları dijital kamera ve fotoğraf makinesi ile balinanın su üzerindeki hareketini görüntüledi.

10 dakika suyun üzerinde kalarak hava alan ve yaklaşık 40 dakika suyun altında kalabilen balina, su üzerindeki oksijen teneffüsünü yaptıktan sonra dalışa geçti.

Yelken antrenörü Cemal Özdiyar, balinayı görüntülemenin çok güzel bir şey olduğunu belirterek, “Bir anda onu karşımda görünce şaşırdım. Onu canlı gözle izlemek muhteşem bir şeydi. Bizim yatın boyu 12 metre, o bizim yattan daha da büyüktü. O anı anlatmaya kelimeler yetmez, Akdeniz balinasına 4 metre yaklaşma şansı buldum çok mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilişim