Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi'nde, EÜ Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü tarafından Balıkçılık Araştırmaları Çalışma Grubu (BAG) toplantısı düzenlendi.

Toplantıya 10 üniversitenin Su Ürünleri Fakülteleri Avcılık ve Deniz Bilimleri bölümlerindeki hocalar ve bilimadamları katıldı.
 
Toplantıda konuşan EÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Altan Lök, "BAG'ın amacı, Türkiye'de balıkçılık konusunda araştırıcılar arasında iletişimi sağlamak, araştırma hedefleri belirleyerek kişi ve kuruluşları teşvik etmek ve araştırma sonuçlarının ülkemiz balıkçılığının yönetimine katkı sağlaması için önerilerde bulunmaktır." dedi.

BAG'ın çalışma alanları ve amaçları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Lök, bu toplantının balıkçılık araştırmaları konusunda ilk olduğunu belirterek, "Her yıl farklı bir üniversitede, balıkçılık konusunda uzmanlaşmış bilim ve devlet adamlarını toplayarak problemleri tespit etmeye ve çözüm bulmaya çalışılacak. Daha sonra da bunlar tespit bakanlığa sunulacak." şeklinde konuştu.

Çalışma alanlarının ayrıntılı bir biçimde belirlenmesinden yola çıktıklarını anlatan Altan Lök, bu konu için yapılabilecek en iyi hazırlığın başta bir internet sitesi kurmak olduğuna değinerek, internet üzerinde tartışma grubu ve ilgili kurum ve kuruluşlarla da iletişime geçmenin önemli olduğunu vurguladı. Balıkçılık takımlarının tasarımı ve alternatif av araçlarının geliştirilmesi, av araçlarının seçiciliği, balık davranışları, balıkçılıkla ilgili kanun düzenlemeleri, balıkçılıkta uzaktan algılama, balıkçı gemileri gibi konular, grubun çalışma alanlarını oluşturuyor. 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim