Sibirya’da bilim insanları, bogadin çopra balığında rekor düzeyde omega-3 tespit etti. Balıkta 33 miligram omega-3 olduğu belirtildi.

Sibirya Federal Üniversitesi ve Rusya Bilimler Akademisi Sibirya Biyofizik Enstitüsü’nden bilim insanları, Arktik bölgesinde yaşayan bogadin çopra balığında rekor düzeyde omega-3 tespit etti. Balıkta 33 miligram omega-3 olduğu öğrenildi.

Sibirya Federal Üniversitesi'nden (SFU) Mihail Gladışev, yaptığı açıklamada "Çalışmalarımızda dikkatimizi Sibirya arktrik bölgesindeki göl biyotasına (özellikle Sobaçiy Gölü'ne) bodagin çopra balığında omega-3 oranının 33 miligram kadar rekor bir düzeyde olduğunu tespit ettik. Bu da sağlığına dikkat edenler için bu balığı diğer tüm balıklar arasında en faydalı balık kılıyor" dedi.

Sputnik'in haberine göre Gladışev, bu araştırmanın Rusya halkının yeme alışkanlıklarını olumlu anlamda etkilemesini umduklarını belirtti.

Mihail Gladışev, bu balıktan 30 gram yemenin doktorlar tarafından tavsiye edilen günlük yağ asidi ihtiyacını karşıladığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim