Doğa bozuldu, hamsinin boyu uzadı

Karadeniz'de bazı balık türlerinin giderek tükenmesi, doğal dengenin bozulması, başta hamsi olmak üzere bazı türlerin çoğalmasına neden oldu.
 
 Karadeniz'de son günlerde avlanan hamsi, iriliğiyle dikkat çekiyor. Boyları yaklaşık 12 santimetreyi bulan hamsi yoğunluğu geçtiğimiz yıllara oranla gözle görülür derecede artmış durumda. Uzmanlar, hamsinin iriliğinin nedenini birçok balığın Karadeniz'de neslinin tükenmiş olmasına bağlıyor.
     
Sinop Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, hamsinin iri ve yoğun olmasında hava şartlarının da etken olduğunu söyledi. 9 santimetre altındaki hamsilerin avlanmaması konusunda denetimlerin de yapıldığını belirten il müdürlüğü yetkilileri, "Karadeniz'de daha önce var olan ancak şu anda nesli tükenen birçok balık var. Bu balıkların tüketecekleri besinleri de artık denizde bulunan türler tüketiyor. Bu da bu türlerin daha iyi çoğalmasına, bazen de boy ve kilolarında artışlara neden olabiliyor" dedi.
    
Bu arada, balıkçıların ve özellikle dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren hamsi, Sinop Balık Hali'nde kilosu 1.5 YTL'den satılıyor.

Kaynak: İHA-İnternetHaber

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim