Aydınlı balıkçıların ağlarına takılan 500 kilo ağırlığındaki dev köpek balığı vatandaşların ilgi odağı oldu. Ege Denizi'nde balıkçılık yapan Cengiz ve Sezgin Sulu isimli iki kardeş, bir haftadan beri takip ettikleri köpek balığını Kuşadası açıklarında dün gece yakaladı.

Sezgin Sulu, yakaladıkları 500 kilo ağırlığında, 4 metre uzunluğundaki dev köpek balığını Aydın'da satmak istediklerini fakat vatandaşların balığın isminden dolayı rağbet etmediklerini söyledi.

Büyük olasılıkla balığı ihraç edeceklerini belirten Sulu, "Köpek balığı eti guatr hastalığına iyi geliyor. Fakat bizim insanımız balığın isminden midir nedir köpek balığı etine rağbet etmiyor.

Biz bu balığı bir haftadan beri takip ediyorduk. Fakat bir türlü yakalayamıyorduk. Dün akşam arkadaşlarla beraber balığı 12 zıpkın atarak yakaladık" dedi.

Daha önce 5 metre boyunda 250 kilogram ağırlığında köpek balığı ve 300 kiloluk bir orkinos yakaladığını belirten Sulu, bu senede köpek balığıyla hayatının en büyük balığını yakaladığını söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim