Dev balinanın trajik ölümü

Boylu boyunca, kıpırtısız yatan bir balina... Üzerinde kuşlar, dev balinanın cesedinden öğle yemeklerini çıkarıyor. Bu trajik sahnenin nedeni ya bir şilep ya da dev bir gemi.

CALIFORNIA- California'daki Santa Barbara Kanalı'nda Oregon Üniversitesi araştırmacıları tarafından dev bir balina cesedi bulundu. Zavallı balinanın büyük bir ticaret gemisinin çarpması sonucu öldüğü ve sürüklendiği düşünülüyor.

Pasifik Fırtınası adlı araştırma gemileriyle kanalda araştırma yapan, üniversitenin Deniz Memelileri Enstitüsü ekibi, dev yaratığın, Los Angeles ticaret hattındaki yoğun gemi trafiğinin arasında kaldığını ve çarpışma sonrası öldüğünü, aksi takdirde böyle bir yaratığın kanalda olmasının hiçbir açıklaması olmadığını söylediler.

Sırt üstü dönmüş cesedin üzerinde uçuşan martılar, hayvanın etini parça parça didiklerden ortaya da trajik bu tablo çıktı.

22 metre boyunda olan bu dev balinanın görüntüsü ilk olarak National Geographic'in web sayfasında yer aldı. Görenlerin ilk başta gerçek bulmadığı bu kare, yine National Geographic tarafından doğrulandı.

Editör: TE Bilişim