Derbent Deresi’nden 57 santimlik turna çıktı

Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kartepe 1. Turna (Oklama) Balığı Tutma Yarışması, balık tutkunlarını bir araya getirdi. Derbent Deresi’nde yapılan yarışmaya 80 kişi katıldı. Ahmet Baştürk, yakaladığı 57 santim uzunluğundaki turna balığıyla birinci oldu. Derbent Deresi’nden bu kadar büyük bir balık çıkması da ayrıca herkes için şaşırtıcı oldu.

Havanın da güzel olması nedeniyle bir karnaval havasında gerçekleşen yarışmayı Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk, Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, Kamader Başkanı Engin Uztürk, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Nilgün Yıldırım ve Zafer Arat, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan da takip etti.

Çok sayıda olta balıkçısı da aileleriyle birlikte bu yarışmaya katıldı.Kamader Başkanı Engin Uztürk, katkısı olan kuruluşlara teşekkür etti. Uztürk, dernek olarak doğal hayatın kurulması ve sosyal etkinlikler konusunda ses getiren çalışma yapmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

HERKES İÇİN KEYİFLİYDİ

Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan da, doğa adına hafta sonu bu etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Derelerin, göllerin ve göletlerin kirletilmeden devamlılığını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Algan, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve devlet kurumlarının birlikte çalıştığında daha güzel oluşumlarla doğal hayatın sürekliliğine katkı vereceklerine dikkat çekti.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, belediye ile kamu kurumları ile işbirliğinde organize ettiği yarışmalardan birini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Karabalık, Kartepe’yi turizm adına ön plana çıkartmanın çabası içinde olduklarını söyledi.

Yarışmada değerlendirme en büyük balık tutma ve en çok balığı tutma kategorilerinde yapıldı.

57 santim büyüklüğündeki balıkla Ahmet Öztürk, birinci oldu. En çok balık tutma kategorisinde ise birinciliği Hasan Ayar kazandı. Süleyman Güney ikinci, Muzaffer Danışman da üçüncü oldu.

Efe Kesim, Behlül Ayvaz ve Sefa Uztürk de en küçük yarışmacı olarak mansiyon ödülüne layık görüldüler. Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk de yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Başkan Karabalık ve Uztürk ile birlikte verdi Kaymakam Ünaldı, Başkan Karabalık ve Tarım Müdürü Öztürk’e de olta hediye edildi.

 

Editör: TE Bilişim