Çiftlikler Turizm Tesislerinin Önüne 

MUĞLA ve Aydın sınırları içerisinde kalan 126 balık çiftliğinin yeni yerlerine taşınmasıyla ilgili yasal süreç devam ederken, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni taşınma bölgelerinin turizmciyi aldatmaya yönelik olduğu iddia edildi. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Sözcüsü Emir Bağ, uygulamayla otellerin önüne çok sayıda balık çiftliği yapılmasına olanak tanıyan planların turizmin gözden çıkartıldığı anlamına geldiğini söyledi.

Turizm Yatırımcıları Derneği, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunmak üzere, bölgedeki sivil toplum örgütlerini, çevrecileri ve turizmcileri acil olarak İstanbul’da bugün toplantıya çağırdı.

126 balık çiftliğinin taşınmasının planlandığı bölgede, 100’ün üzerinde dört ve beş yıldızlı otel ve birinci sınıf tatil köyüyle, 100 bin yatakla turizme hizmet verildiğine dikkati çeken BODER Sözcüsü Bağ, “Turistik tesislerin önündeki balık çiftliklerini kaldıracağız derken, daha fazlasına olanak veren planlama hükümetin turizmi gözden çıkardığını gösteriyor. ’Çiftlikleri taşıyoruz’ dedikleri planlama eskisinden daha beter” dedi.

Muğla ve Güllük’teki balık çiftliği sahiplerinin sözcüsü Sami Kont ise, “Kıyılardan açığa çıkmak, taşınmak çok maliyetli, ya beş yıl sonra devlet yeniden buradan da taşının derse, o zaman ne yapacağız” dedi.

Türkiye Yeşilleri Eş Başkanı Bilge Contepe ise, çiftliklerinin mutlaka körfez dışına taşınması gerektiğini gerekirse konuyu Bodrum’dan 20 avukat ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını da ifade etti.

Vatan

Editör: TE Bilişim