Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, balık çiftliklerinin yarattığı kirlilikten şikayet eden milletvekillerini ’SİT alanına’ yazlık yapmakla suçladı.

Eker, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önceki gün yapılan Tarım Bakanlığı bütçe görüşmelerinde ’vekillere’ yönelik eleştirilerde bulundu. Eker, CHP’li Birgen Keleş’in balık çiftliklerinin çevreyi kirlettiği ve yeterince denetim yapılmadığı eleştirileri üzerine şunları söyledi:

DİNİME KÜFREDEN MÜSLÜMAN OLSA

Dinime küfreden bari Müslüman olsa. Çeşme’de SİT alanında yazlık ev için kooperatif kuruluyor. Buraya ev yapabilmek için önce SİT alanı değiştiriliyor. Maalesef, eski dönemlerdeki milletvekilleri bunlar. Halen bunların içinde şu anda milletvekili olanlar da var. Ben şimdi onların partilerini söylemeyeyim, gerek yok. Çünkü maalesef CHP’liler de var. Önce evleri yapıyorlar, sonra da SİT kuruluna müracaat ediliyor, yeniden SİT alanı ilan ediliyor. Sonra da başkası oraya gelmesin diye, burada balık çiftliklerinden şikayet ediliyor. Eğer balık çiftliği standartlara uymuyorsa bunu kapatalım, eğer hakikaten objektif kurallara göre kirlilik yapıyorsa ben de sonuna kadar sizinle birlikteyim.

KİMLERİN EVİ VAR

Eker’in dile getirdiği yazlık sitenin 1988 yılında Çeşme Ildır’da kurulduğu öğrenildi. Çoğunluğu eski milletvekili olan site sakinleri arasında halen milletvekili olanlar da bulunuyor. AKP’li Köksal Toptan, Anavatan’lı Süleyman Sarıbaş, CHP’li Ahmet Ersin ve Birgen Keleş’in de burada evi bulunuyor. CHP’li Ersin, kooperatifte yazlık evi olduğunu doğrularken, "Ben o evi yıllar sonra aldım. Ancak bakan balık çiftliklerinin temsilcisi gibi konuşuyor. Bu çiftliklerin yarattığı kirlilik bir tek Çeşme’de mi sözkonusu? Oralar için ne mazeret bulacak? Bakan acz içindedir. Bu sorunu çözmemek için bahane arıyor" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim