İzmir Kuş Cenneti’ni Koruma ve Geliştirme Birliği, kentin kuzeydeki cazibe alanlarından olan ve dünyadaki sayılı merkezlerin başında gelen İzmir Kuş Cenneti’ndeki kaçak balıkçı barınakları yıkmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından devam eden yıkım çalışmaları sonucunda, Gediz Deltası’nda yer alan 134’e yakın kaçak barınak yıkılmış olacak.

İzmir Kuş Cenneti’ni kent turizminin en önemli domino taşlarından birisi haline getirecek yıkımların ardından, Cennet içinde yer alan Homa Dalyanı, Kırdeniz Dalyanı ve eski Gediz Yatağı’na toplam 9 adet yeni balıkçı barınağı kurulacak. Birlik tarafından hazırlanan çevreyle uyumlu barınakların yerleştirilmesinin sonbahar mevsimine kadar tamamlanması hedefleniyor. Her birisi 80 metrekare olacak, içlerinde kendi dolapları bulunan, sekizgen şeklindeki barınaklar, hem buradaki kayıtlı balıkçılara kullanışlı ve düzenli ortam sağlarken hem de Delta’nın görsel olarak çekici hale gelmesine hizmet edecek.

Çevreyle uyumlu barakalar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kuş Cenneti’ndeki balıkçı barınaklarının kötü bir görüntüye yol açtığını söyleyerek, “Gediz Deltası Sulak Alan Koruma Bölgesi 1. Derece Doğal Sit Alanı sınırları içerisinde, burada yer alan adalardakilerle birlikte yaklaşık 134 kaçak barınak tespit ettik. SİT Kurulu’ndan aldığımız onayların ardından ekiplerimiz mevcut kaçak barınakları yıkmak için çalışmalara başladı. Buradaki kayıtlı balıkçılarımızın olumsuz etkilenmemesi için Birlik tarafından hazırlanan, doğayla uyumlu barınakları da hemen monte etmeye başlayacağız” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti’nin ziyaretçi sayısını artırmak ve cazibe merkezi haline getirmek için Cennet içindeki 22 km.’lik, çevreyle uyumlu özel bir madde ile düzenlenmesi çalışmalarında sona gelindiğini de hatırlattı.

Editör: TE Bilişim