Vali Güngör Azim Tuna'nın da katılarak desteklediği protestoda tekneleriyle boğaza açılan kıyı balıkçıları, uluslararası sularda avlanmak üzere boğazdan geçen trol teknelerine açtıkları pankartlarla mesajlar verdi.
 
Çanakkale Su Ürünleri Merkez 1 No'lu Kooperatifi, 'Trolde kaçak avlanmaya hayır' demek için boğazda eylem yaptı. Uluslararası sularda trol avcılığının başladığı 15 Temmuz'dan bir gün önce yapılan protesto Yat Limanı'nda başladı. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Su Ürünleri Merkez 1 No'lu Kooperatifi Başkanı Methet Özkurnaz ve kooperatif üyesi balıkçılara deste verdi.
 
Vali Tuna, uluslararası sularda trollerin 15 Temmuz itibariyle avlanmaya başlayacağını belirterek, "Bizim itirazımız avlanan trollerin bu işi kurallara uygun yapmamasına. Tamamen kendi alanları dışına çıkarak geleceğimizi karartacak şekilde usulsüz yöntemlerle avlanmalara karşı tedbirlerimizi aldık. Bugünden itibaren hem limanlarda, hem de avlanma noktalarına yakın bölgelerde kontrol görevini üstlenen ekiplerle yanlış avlanma yapanlara izin vermeyeceğiz. Usulsüz yasadışı şekilde avlananlar ihbar edilmeli. Bu konuda balıkçılık kooperatiflerine de büyük görev düşüyor. Çanakkale olarak biz üzerimize düşeni yapalım. Kendi karasularımızda yanlış yaptırmayalım. Trol teknelerinde de bulunan AİS sistemi sayesinde yer tespiti yapılıyor. Bu sayede trol teknelerinin yerini belirliyoruz. Belli limanlara kamera sistemi kuracağız. Bütün teknelerin tuttukları balıklar kontrol edilecek" dedi.
 
Daha sonra, Türk bayrakları ve usulsüz avcılığı hedef alan pankartlarla donatılan 100 dolayında tekne Çanakkale Boğazı'na açıldı. Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaparak Ege Denizi'ne açılmak isteyen trol teknelerini karşılayan kıyı balıkçıları usulsüz avcılıkla ilgili mesajlarını pankartlarla iletti.
Editör: TE Bilişim