Bodrum’un kadrolu ahtapot avcıları 
 
Deniz ürünlerine ilginin artması Bodrum’daki restoranlarda dalgıç istihdam etme zorunluluğunu doğurdu. Kış aylarında da çalışan dalgıçlar, özellikle ahtapotun bol bulunduğu turizm sezonu dışındaki dönemde çalışıyor, yaza hazırlık yapıyor.

Restoran sahibi Arif Şenol, işletmesinde ahtapot avlamak için iki dalgıç çalıştırdığını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır ahtapot işiyle uğraştığını belirten Şenol,

“Bodrum Yarımadası’nda en fazla ahtapot Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba açıklarında yakalanıyor. Mart ve nisanda yakaladığımız ahtapot sayısında artış yaşanıyor. Güzel havalar da ahtapot sayısını etkiliyor. Yakalanan ahtapotları temizleyip pişirdikten sonra müşterilerin beğenisine sunuyoruz” dedi.

Bodrum’un Kumbahçe ve Paşatarlası sahillerinden sabah saatlerinde tekneleriyle denize açılan sekiz dalgıç, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba açıklarında ahtapot avına çıkıyor. Gün boyu süren uğraş sonunda el ve zıpkınla avladıkları ahtapotları Bodrum’a getiren dalgıçlar, restoranlara satıyor. Geçimini ahtapot avlayarak sağlayan dalgıç Mehmet Güneş, günde yaklaşık 20-25 kilogram ahtapot avladıklarını kilosunu 10-12 TL’den sattıklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim