Beyşehir Gölünde Av Sezonu Başlıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan balıkçılar başlayacak olan av sezonuna hazırlanıyor. Beyşehir Gölü’nde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında göldeki su ürünlerinin neslini korumaya yönelik uygulanan avlanma yasağı sona eriyor.

Yeni avlanma dönemi öncesinde göl kıyılarında bir araya gelen balıkçılar kurban kesti, bereketli bir av sezonu için dualar etti. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında İçerişehir Mahallesi’ndeki sahilde, balık alım noktasında buluşan balıkçılar kurban kesti. Kesilen kurbanların sulara akıtılan kanlarını alınlarına da süren balıkçılar, ardından bereketli bir sezon geçirmeleri dileğiyle dua etti.

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erol Erdoğan, yaptığı açıklamada, 16 Haziran tarihinden itibaren Beyşehir Gölü’nde avlanma sezonunun başladığını söyledi.

Beyşehir Gölü’nde bugün gece saat 14.00’ten itibaren balıkçıların göle ağlarını serebileceğini vurgulayan Erdoğan, “Bu sezonun açılışında, balıkçı kardeşlerimizin kazasız belasız günler geçirmesi için her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlarımızı kestik. Gece 24.00’ten sonra ise avcılık başlayacak. Yarın ise ilk gün ürünlerini almayı bekliyoruz”dedi. Beyşehir merkezde göle iki kurban kestiklerini vurgulayan Erdoğan, benzer dua ve kurban kesiminin gölün diğer kıyılarında da akşam saatlerine kadar süreceğini belirterek, “Eskiden köy olan göle kıyısı olan diğer mahallelerimizle beraber keseceğimiz kurban sayısı 10 olacak. Kuşluca’da, Akburun’da ve Gölkaşı’nda da dua edip kurbanlarımızı keseceğiz. Bu seneki yeni sezondan beklentimiz, gölde çok çeşitli balık olmamasına rağmen belli miktarda olduğunu düşünüyoruz. İnşallah emeğimiz yağlı olacak” diye konuştu.

Erdoğan, balıkçılığın doğa şartlarına bağlı olduğunu, bazı yıllar az olduğunu bazı yıllarda ise daha iyi olduğunu belirterek, “Şu an balık miktarımız var ama ufak boyda olduğu için bu yıl yine az olacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunun daha iyi olacağını düşünüyoruz” şeklide konuştu. Öte yandan, Beyşehir Gölü’nde başlayacak av sezonu nedeniyle balıkçılar da tüm hazırlıklarını tamamladı. Göl sahilindeki limanlarında park halinde olan teknelerini boyayarak bakım ve onarımdan geçiren balıkçılar, göle serecekleri ağlarını da teknelere taşımaya başladı.

Yasak dönem öncesinde karaya evlerin önüne parka çekilen balıkçı tekneleri de göl kıyılarına getiriliyor. Balıkçılar ise yeni avlanma sezonuna yine umutlu girdiklerini belirterek, hayırlı ve bereketli bir dönem dileğinde bulundu.

Editör: TE Bilişim