Bayat balık satıcıları olay çıkardı


Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü ve Tekirdağ Belediyesi Zabıta Amirliği’nin ortaklaşa başlattığı operasyonda tezgahlarına el konulan bayat balık satıcıları olay çıkardı.

Geçen hafta cuma günü başlatılan uygulama il genelinde büyük bir titizlikle yürütülürken, seyyar balıkçıların tezgahlarına el konulması işlemi sırasında çıkabilecek olaylara karşı Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler’den bir ekip de operasyonda hazır bulunuyor. Daha önce 9 balık tezgahına el konurken önceki gün de iki balıkçının daha tezgahına ve balıklarına el konuldu.

Sabah saatlerinde İl Tarım Müdürlüğü görevlileri, zabıta amiri ve personeli ile polis ekiplerinin yaptığı araştırmada Muratlı Caddesi üzerinde seyyar bir balıkçının arabasına el konuldu. Elindeki bıçakla kendini kesmeye teşebbüs eden balıkçıyı polis etkisiz hale getirdi. Henüz 15 YTL kazandığını belirten seyyar satıcı, tıraş olacak parası olmadığını belirterek, “Siz bize taş yedireceksiniz.” dedi. Zabıta kamyonetine yüklenerek imha edilmek üzere belediye mezbahasına götürülen balıklar, burada veteriner kontrolünden geçti.

Ördeklidere Caddesi üzerindeki Salı Pazarı’na giren ekipler burada gördükleri ilk balık tezgahına da el koymak isterken olaylar çıktı. Elindeki bıçakla göğsünü çizerek kendini hafif yaralayan ve isminin Ali olduğu öğrenilen satıcı, uzun süre yetkililere direndi. Balık tezgahını üzerindeki balıklarla beraber deviren satıcı, evde çocuğuna 500 bin lira veremediğini ve doğmamış çocuğunun da rızkını zabıtanın, elinden aldığını söyledi. Toplanan satıcının yakınları ve diğer balıkçılar, “Biz burada sattığımız balıkları kendimiz de evde yiyoruz. Sattığımız balıklardan şu ana kadar kimse zehirlenmedi. Biz kötü işler peşinde değiliz, biz evimize iki ekmek götürmenin derdindeyiz.” dedi. Yetkililer ile uzun süre tartışan satıcıların yakarışı balık tezgahlarının ellerinden alınmasına mani olamadı. Devrilen balık arabası, yere saçılan balıklar ve üzerleri kanlı insanlarla bir anda arbede alanı görüntüsüne bürünen pazar yeri, balıkların yerden toplanarak zabıta arabasına yüklenmesiyle son buldu.

Kaynak: Deniz Zerman, Cihan

DenizHaber.Com


youbets.org
Editör: TE Bilişim