Başbakan Davutoğlu'nun çektiği ağdan 80 kasa istavrit çıktı

SAMSUN (AA) - Samsun'da balıkçı teknesiyle Karadeniz'e açılan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun denizden çektiği ağdan 80 kasa istavrit çıktı.

Başbakan Davutoğlu, Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç'un teknesiyle denize açılarak, ağ attı ve balık tuttu.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, Başbakan Davutoğlu ile çıktıkları balık avını AA muhabirine anlattı.

Teknede balıkçılığın sıkıntılarını anlattıkları Davutoğlu'nun balıkçılarla yakından ilgilendiğini dile getiren Malkoç, balıkçıların en büyük sıkıntısının avlanma derinliği ve çinakopun boyu olduğunu belirtti.

Canik ilçesindeki balıkçı barınağında teknelerin yanaşacağı rıhtımın bulunmadığını, bu konuyu da kendisine aktardıklarını bildiren Malkoç, şöyle konuştu:

"Sağolsun, her sıkıntımızı tek tek not aldı, ilgilendi. Rıhtımı, Büyükşehir Belediyesinin yapması için talimat verdi. Balıkçılığın derdini kendisi yakından gördü. Çünkü denize atılmış ağı Başbakanımız kendisi çekti ve avladığımız balıkları güverteye indirdi. Özellikle Başbakanımıza koyulan derinlik yasağının yanlış olduğunu birebir gösterdik. Derinlik sıkıntısı nedeniyle balık bulunan yerden değil, olmayan yerden gitmek zorunda olduğumuzu kendisi bizzat gördü."

Malkoç, Başbakan Davutoğlu ile hem denize ağ attıklarını hem de ağ kaldırdıklarını ifade ederek, "Başbakanımızın çektiği ağdan 80 kasa istavrit çıktı. İlk defa bir Başbakanla denizde ağ attık ve balık tuttuk. Başbakanlarımız bugüne kadar sezon açılışı yapardı ama bu Başbakanımız daha farklı, balıkçılığa önem veriyor, dertlerimizi dinliyor. Balıkçılığın Türkiye'de farklı farklı sıkıntısı var, hepsini kendisine anlattık" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim