Yenikapı'da Balıkçılardan Protesto

İSTANBUL - Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda toplanan ve İstanbul Çevre Konseyi üyelerinin de destek verdiği grup, ''Kayıksız liman çöle benzer'', 'Kuşlar yuvasız, balıkçı limansız olmaz'' ve ''Denizin çiçeklerini soldurmayın'' yazılı pankartlar açtılar.
İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de kıyıların doldurulduğunu, denizlerin kirletildiğini ve balıkçıların barınaklarından çıkarıldıklarını söyledi. Çetintaş, balıkçı barınaklarının başka amaçlar için kullanılmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Eminönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hülagü Ergüzel, önceki yıllarda barınağın bir kısmına İstanbul Deniz Otobüsleri Terminali yapıldığını, bir kısmının da yediemin limanı ilan edildiğini ve sahil şeridinin parmaklıklarla çevrilerek bölgenin halktan kopartıldığını ileri sürerek, hukuki yollardan haklarını aramaya devam edeceklerini bildirdi.
İstanbul Bölgesi Su ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Güney de balıkçı barınağını terk etmeyeceklerini kaydetti.
Balıkçılar daha sonra, alınan kararı protesto etmek amacıyla ''K. Topbaş'' ismini verdikleri bir kayığı balyozlarla parçalayarak yaktı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim