Ağlarını onaran balıkçılar 'vira bismillah' demeye hazırlanıyor

1 Eylül'de başlayacak av sezonu öncesi balıkçılar, tekne ve motorlarını bakımdan geçirip, ağlarını onararak yeni sezon hazırlıklarını tamamladı.
 
Yeni sezona umutlu giren Marmara ve Karadenizli balıkçılar, 'vira bismillah' diyecekleri günü sabırsızlıkla bekliyor. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Güney , bu yıl hamsi, istavrit ve çinakopun; Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak ise palamutun bol olacağını anlatıyor.

İstanbul ve Karadeniz 'de balıkçılar, hummalı bir şekilde yeni sezona hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl umduklarını bulamayan balıkçılar, yeni av sezonundan oldukça umutlu. 'Bekir Çınar ' teknesinin kaptanı Ekrem Çınar , yeni sezon için günlerdir 'Menemet' denilen ağ onarımı ile uğraştıklarını anlatıyor. Bu sezonun kendileri için bereketli geçeceğini umduklarını söyleyen Çınar , 'Balığa çıkacağımız günü heyecanla bekliyoruz. Sezonun ilk günü 1 Eylül'de balık yakalamak için Boğaz ağzı, Rumeli Feneri açıkları, Silivri , Kumkapı önleri, Şile , Kefken , Rumeli Karaburun ve Anadolu Karaburun 'a gideceğiz. Allah mahcup etmesin.'' açıklamasında bulunuyor. İstanbul Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ali Güney de, av yasağının 1 Eylül 'de sona ereceğini anımsatarak, trol ve gırgır olmak üzere 2 tür balık avcılığı yapıldığını bildirdi. Gırgır avcılığına ilişkin yasağın 1 Eylül 'de, trolle ilgili yasağın ise 15 Eylül 'de sona ereceğini ifade eden Güney, 'Bu sene hamsi, istavrit ve çinakop bol olacak. Bunun akabinde palamut, torik, lüfer de olacak.'' dedi.

Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, bu sezon da palamutun bol olacağını söylüyor. Geçen sezon mevsim şartlarından dolayı yeterince avlanamadıklarını dile getiren Kıyak, 'Bu seneden çok umutluyuz.' diyor.

Fatih Yalçıner , Fahri Öztoprak ; Samsun , Trabzon

Zaman

Editör: TE Bilişim