Balıkçılar, 'Vira bismillah' Diyor!

Yasak bitiyor, av sezonu başlıyor… Uzun bir süreden beri denizden kopan balıkçılar, 1 Eylül için teknelerini hazırladı, şimdi balık tutmak için gün sayıyorlar.

Ağları kontrol eden balıkçılar, ağların tamiri ile birlikte balıkçı teknelerinin de bakım onarım çalışmasını yapıyor. Teknelerini karaya çıkararak elden geçiren, alt karinada boya ve tamir işlerini yapan balıkçılar bu sene denizden bol balık beklediklerini ve umutlu olduklarını söyledi.

HAMSİ, ÇİNEKOP, LÜFER…

Ereğli Balık Hali’nde balıkçılık yapanlar, "Vira bismillah" deyip denize açılmak için 1 Eylül'ü büyük bir heyecanla bekliyor. Heyecanlarına ortak olduğumuz balıkçılar, av sezonunun başlamasına günler kala son hazırlıklarını tamamlıyor. Av yasağının kalkmasını dört gözle bekleyen balıkçılar yeni sezon için büyük ölçüde hazır. Görüştüğümüz balıkçılar, bu sezon bol bol hamsi, çinekop ve lüfer beklediklerini söyledi.

SIKINTILAR GİDERİLMELİ

Yeni sezondan umutla bahseden Ereğli Balık Hali’ndeki balıkçılar, özetle şunları söyledi: “Av yasaklarıyla ilgili sıkıntıların giderilmesini bekliyoruz. Ağustos ayını ortaladık. 1 Eylül’e çok az bir zamanımız kaldı. Çok heyecanlıyız. Gemilerimizi bakım için hazırladık, teknelerimiz de aynı şekilde… Vira bismillah demeyi heyecanla bekliyoruz. Titiz bir şekilde çalışmalarımız sürüyor.

MÜJDELİ HABERLER GELDİ

Müjdeli haberler aldık. Bu haberlere göre; bol bol palamut bekliyoruz. Lüferde de bir artış bekleniyor. Kuşkusuz göç balıkları tutacağız. Bu nedenle göç sırasında ne kadar balık tutarsak bizim için kardır. Ayrıca bu yıl bol miktarda istavrit tutmayı da bekliyoruz. Çok fazla kar bırakmasa da bol miktarda hamsi tutmayı da umut ediyoruz. Kısacası bereketli bir sezon için herkes hazır. Kocaeli halkı, en lezzetli balıkları yemek için bizi beklesin”.

Editör: TE Bilişim