Ramazan ayı, özellikle balık piyasası açısından son derece durgun geçti. Balık av yasağına rastlayan Ramazan’da, içkili balık lokantalarının hemen hemen tamamı da kapalıydı.
 
Uzun bir tatil döneminden geçen balıkçılar, artık topyekun yeni sezon için hazır. Bayramın ikinci günü gecesi balıkçılar av için denize açılacak. Balık Pazarı yeniden hareketlenecek. İzmit sahilindeki balıkçı lokantaları ile, marina iskelesindeki tekne lokantalar da  tatil yaparak geçirdikleri Ramazan ayında  mekanları yeniledi, hazırlıkları tamamladılar. Yarından itibaren balıkçı lokantaları ve tekne lokantalar da yeniden hizmete girmiş olacak.
 
BOL VE UCUZ BALIK BEKLENİYOR

 
Bu yıl balık sezonunun verimli geçmesi bekleniyor. Çingene Palamutu’nun erken çıkması, daha av sezonu başlamadan tezgahlara sarıkanat’ın gelmesi  balıkçıları umutlandırıyor. Dün İzmit’te  Hamsi ve İstavrit 10, Sardalya 6 TL.’den Palamut’un tanesi  12 TL’den satıldı. Balıkçılar, 1 Eylül’den itibaren özellikle bol palamut bekliyor ve balık fiyatlarının da bu sezon çok uygun olacağını tahmin ediyorlar.
Editör: TE Bilişim