Büyük BULUŞMA

Akdeniz balıklarını üstün kalitede tüketiciye sunmasıyla ünlenen Ege’nin en büyük Kültür Balığı yetiştiricisi Akuvatur, soyu tükenmeye yüz tutan deniz canlılarını özel tesislerde üretip onları yeniden denizle buluşturuyor.

MARDOĞAN – İzmir’in en güzel sahil kasabalarından biri olan Mordoğan geçtiğimiz hafta sonu tarihi bir olaya ev sahipliği yaptı.

Bilinçsiz avlanma sonucu nesli tükenişe geçen Eşkine başta olmak üzere 1500 sinarit, sargoz, sivriburun, karagöz ve çipura yavrusunu 3 yıllık zorlu bir çalışmanın ardından denizle buluşturan Akuvatur önemli bir hizmete imza attı.

Bilinçsiz avlanma sonucu türleri yok olma sınırına dayanan Eşkine ve diğer türlere ait 1500 yavrunun denizle buluşmaları sırasında Mordoğan halkının etkinliğe ilgisi büyüktü. Özellikle balık yavrularının bulundukları tanklardan özel borular yardımıyla denize bırakılmaları sırasında 10. Yıl marşının çalınması ve söylenmesi şölenin en ilgi çeken bölümü oldu.

Mordoğanlılar’ın çoluk çocuk hep bir ağızdan seslendirdikleri marş eşliğinde denize bırakılan yavru balıklar yaşadıkları birkaç dakikalık şokun sonrasında engin sulara kulaç açtılar.

DENİZ İÇİNDE ÖDÜL TÖRENİ

Soyu tükenmekte olan Eşkine’nin yeniden üretilmesinde büyük emek veren Akuvatur yöneticilerinden Tanju Akkaya’ya önce tören alanında, daha sonra balıkların büyük buluşması sırasında deniz içinde birer teşekkür belgesi verildi.

Tören de bir konuşma yapan ve şölen için İstanbul’dan Mordoğan’a gelen Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş şirket yöneticilerini kutlayarak, “Bugün burada bir tarih yazdınız” dedi.

Doğa Savaşçıları tarafından teşekkür belgesinin yanında bir de madalya ile ödüllendirilen Akkaya etkinlik sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi, “İnsanoğlu olarak bugüne kadar hep biz denizden aldık. Bundan sonra biz denize vereceğiz. Bu çalışmamız diğer Kültür Balıkçılarına da örnek olsun” dedi

Akuvatur tesis yöneticilerinden Hasan Kahya da önümüzdeki ay İzmir Karaburun’da da buna benzer bir etkinlik düzenleyeceklerini belirterek, “Denize hizmetimiz Mordoğan’da yaptıklarımızla sınırlı kalmayacak. Ürettiğimiz balık türlerimizi sıklıkla denizle buluşturacak ve denize olan borcumuzu layıkıyla ödeyeceğiz” dedi.

Yerel idarecilerinde hazır bulundukları tören, beldenin birbirinden güzel çocuklarının sergiledikleri renkli gösterilerle son buldu.


DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim