Balık kırmızı ete rakip

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde, özellikle kurbanlık ve bunun yanı sıra da kırmızı et fiyatlarındaki artış gündeme gelirken, balık sezonunun açılması ile birlikte dar gelirliler balık tüketimine yöneldi.

Balıkçı tezgahlarında, kilosu kalitesine ve cinsine göre 3 ile 40 lira arasından satışa sunulan balık, bir anlamda, kırmızı ete rakip oldu. Marketlerde kilosu 25 liraya kadar yükselen kırmızı ete karşı, balık, özellikle Karadeniz'den bol miktarda gelen ve kilosu 7 liradan satışa sunulan hamsi dar gelirlilere rahat bir nefes aldırdı.

Gaziantepli balık satıcılarının tezgahlarında, satışa sunulan balık türleri arasında, en çok rağbet gören kilosu 7 liraya satılan hamsi oluyor. Hamsi, lezzetli oluşunun yanı sıra, fiyatının ucuz olmasının yanı sıra kırmızı ete göre rakip olarak gösteriliyor. Kilosu 3 liraya satılan İzmir hamsisi (Sardalye) de en ucuz fiyatı nedeniyle en çok rağbet gören balık türleri arasında yer alıyor.

Hamsinin yanı sıra tezgahlarda, kilosu 10-15 lira arasında değişen palamut, çinekop, alabalık, uskumru, barbunya gibi balıkların yanı sıra, kilosu 40 liraya satılan Lagos gibi balıklar da satışa sunuluyor.

Balık satıcıları, vatandaşların ilgisinini fırsat bilerek, bir taraftan da yağda kızartarak ekmek arası balık satışı da yapıyor. Fiyatı 1,5 lira ile 3 lira arasında değişen ekmek arası balık satışları da kırmızı et tüketiminin yaygın olduğu Gaziantep'te, ete rakip olmayı başarıyor.

 

Editör: TE Bilişim