Balık göç etmedi, fiyatlar düşmedi    
  
Karadeniz'den Marmara ve Ege Denizi'ne olan balık göçünün henüz beklenen düzeyde olmadığı, bu nedenle fiyatların yüksek seyrettiği bildirildi.

Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, av sezonuna çok umutlu başladıklarını, ancak her yıl eylül ayından itibaren başlayan ve yıl sonuna kadar devam eden balık göçünün, ekim ayının ortası olmasına rağmen, yoğunluk kazanmadığını belirtti.

Dalarel, bu durumun ısı derecesi, rüzgar ve akıntıların durumundan kaynaklanmış olabileceğini belirterek, avlanan balık miktarı az olunca fiyatların da doğal olarak yüksek seyrettiğini ifade etti.

Marmara'da, şu anda kayda değer miktarda sadece hamsi avlandığının söylenebileceğini anlatan Dalarel, “Marmara'da şimdilik sadece hamsi avlayabiliyoruz, onun da kilosu 5 liraya düşmedi. Ama, hamsiler iri, bu da hem balıkçıyı hem de tüketiciyi memnun ediyor” dedi.

Dalarel, palamut akınının kesildiğini, lüferin hiç ortalarda görünmediğini, ancak çok az miktarda çinekopun görülmeye başlandığını dile getirerek, Karadeniz'de çinekop avının bereketli geçtiğini duyduklarını, ekim sonu itibariyle Marmara'da da benzer bir av beklediklerini ifade etti.

Karadeniz'in, kuzey rüzgarlarıyla iyice soğumasının ardından, balık göçünün hız kazanacağını belirterek, bu ay sonuna doğru hamsinin yanı sıra çinekop ve lüfer başta olmak üzere, diğer balıkları da avlamayı umduklarını bildirdi.

Dalarel, bir süre önce etkili olan fırtınalar yüzünden, teknelerin denize açılamadıklarını, bunun da av miktarını olumsuz etkilediğini kaydederek, son günlerdeki yağışların ise balıkçılar için avı engelleyen bir sorun olmadığını, tek problemin avlanacak balığın bulunmaması olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim