Balık Çiftliklerine Tebligat

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın "kapalı koy ve körfezler ile doğal ve arkeolojik sit alanlarında kurulu" olduğu için kapatılmasına karar verdiği balık çiftliği sahiplerine tebligat gönderilmeye başlandı.
Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, kapatılması istenen 193 balık çiftliğinden 126'sının Muğla'da olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Çevre ve Orman Bakanlığı, gerekli şartları sağlamadığı için kapatılmasını istediği 193 balık çiftliğine tebligatta bulunmuş, ancak Danıştay 6. Dairesi, itiraz üzerine tebliğin yürütmesini durdurmuştu. Yürütmeyi durdurma kararının Danıştay İdari Dava Daireleri'nce kaldırılması üzerine biz, bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda, kapatma kararı verilen 193 balık çiftliğinden Muğla'daki 126'sına kararı iletmeye başladık."


'Çiftlikler açığa taşınacak'
Milas'ın Güllük beldesi ile Kıyıkışlacık ve Boğaziçi köyleri açıklarında toplu balık ölümlerinin olduğu balık çiftlikleri de kapatılması istenen çiftlikler arasında bulunuyor.
Vali Yardımcısı Yüksel, balık çiftliklerinin açığa taşınması için çalıştıklarını belirterek, "İlgili bakanlıklar ve kurumların yetkilileriyle 15 Şubat'ta Muğla'da bir toplantı yapılarak, balık çiftliklerinin taşınacakları yerler ve bu yerler için toplu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alınması görüşülecek. Çiftlikler, bu tarihten sonra açığa taşınacak" dedi. (AA)

KaptanHaber.com

Editör: TE Bilişim