Balık Çiftlikleri Konusunun Takipçisiyiz

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, balık çiftlikleri konusunda çok ciddi bir sınav verdiklerini belirterek, "Mersin'i çağdaş bir kent yapmak için balık çiftliklerinin takipçisi olacağız." dedi.

Olcar yaptığı açıklamada, balık çiftlikleri konusunda Mersin için ortak akılla hareket edildiğinde nelerin yapılabileceğini kanıtladıklarını kaydetti.

Alınacak yanlış bir kararın Mersin'i geri dönülemeyecek noktalara getireceğini ifade eden Olcar şöyle devam etti: "Balık çiftliklerinin bölgeye gelmesi konusunda fikirlerimiz değişmedi. Çevre katliamına yol açacak çiftlikleri savunanlar, kamuoyunun kararlı tutumuyla artık Ege'deki hataların tekrarlanmayacağı konusunda güvence veriyor. Bütün teknik altyapının kurulacağını çevre kirliliği yaratmayacağını söylüyor. Bu, kent olarak bizim başarımızdır. Fakat yeterli değildir. Şimdi bize düşen görev, Mersin'in sağlıklı ve çağdaş bir kent olması için verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini takip etmek ve Mersin'in geleceğine yönelik yanlış kararları düzeltmektir."

Gelişim ve değişimin yaşandığı her yerde tartışma ve fikir ayrılıkları olmasının doğal olduğunu söyleyen Olcar, "Kentin geleceği günlük politikalara ve kısır çekişmelere kurban edilmediği sürece tartışmaya açığız. Mersin, sağlıklı, çağdaş ve sürdürülebilir kalkınma hedefliyor. Bu hedefe ilerlerken elbette farklı görüşler, farklı fikirler olacaktır. Bu değişim ve gelişmenin ana yakıtıdır." diye konuştu. 

sondakika.com

Editör: TE Bilişim