IMEAK DTO; internet sitesi üzerinden üyelerine bir sirküler yayınlayarak, Bosna Hersek'te alabalık üretimi konusunda devlet tarafından teşvik verildiğini duyurarak ilgilenenlerin başvuracağı adresleri yayınladı.

Sirkülerde yer alan bilgiye göre, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) tarafından, Bosna Hersek'te alabalık ve tarım yatırım projeleri hakkında bir yazı gönderildi. 

Bu yazıda yer alan bilgilere göre; Bosna Hersek'in Bihaç bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan, beş bin ton üretim kapasiteli Alabalık Üretimi Projesi'nin balık üretimi için uygun, temiz su kaynağına, üretim tesisi için geniş araziye sahip olduğu belirtilmekte, ayrıca projeye devlet ve yerel yönetimden ayrı teşvikler sunulacağı ifade edilmektedir. Tarım alanında sunulan yatırım fırsatının sebze-meyve ekimi için elverişli, tek parça 6.000 dönümlük bir araziyi içerdiği belirtilerek, arsa kiralama, satın alma masraflarında istihdam edilen kişi sayısına oranla devlet tarafından yatırıma destek sunulacağı bildirilmektedir.      

Söz konusu proje ve yatırım imkanına ilişkin detaylı bilgiler ekte yer almakta olup, ayrıntılı bilgi için Proje Müdürü Samir VİLDİÇ (E-mail: [email protected], Tel: 0224 223 98 96) ile iletişime geçilmesi istenmektedir.

Editör: TE Bilişim