Almanya'da Aşağı Saksonya’da Kuzey Denizi (Nordsee) kıyısında balıkçılar önümüzdeki yıllarda birçok yeni destek programından yararlanacak. Ülke çapında ilk sıralarda yer alan Aşağı Saksonyalı balıkçılar, 2023 yılına kadar destekleme fonlarından faydalanacak.

Tarım Bakanı Chiristian Meyer Balıkçılar Derneği’nde yaptığı konuşmada projeyi desteklediğini söyledi. Alınan desteklerin daha çok ekoloji alanında kullanılacağının altını çizen Meyer şöyle devam etti: "Birçok yönden bu hayati sektörü destekliyoruz. Alınan destekleri deniz balıkçılığı sektöründe, balığın işlenmesi, pazarlanması ve liman alt yapısının genişletilmesi için kullanacağız. Avrupa fonlarından gelen 21,5 milyon Euro’luk destek, Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti’ne verilenden sonra ikinci en yüksek destek. Böylelikle büyük bir balığı karaya çekmiş olduk."

Aşağı Saksonya’da özellikle yengeç balıkçılığında geçtiğimiz yıllara oranla iyileşme görüldüğü tespit edildi. Tarım Bakanı Meyer, önümüzdeki yıllarda da bu sektörün destekleneceğini söyledi.Cihan
Kaynak: cha